Eyüp Asansör Şirketleri

[huge_it_portfolio id=”1″]

İstanbul Eyüp Asansör Şirketleri

İstanbul Eyüp Asansör EN 81-1:8.17.4Normal aydınlatmanın yapılamadığı durumlarda devreye girmek üzere 1 volt gücündeki bir lambayı en az 1 saat süreyle yakabilecek kapasitede, otomatik olarak devreye girmelidir. Avrupa Parlamentosu Direktifi/Asansör Yönetmeliği 95/16/AT: Bölüm 1-4.8:Kabin kullanım halinde veya kapısı açıldığında yeterli şekilde aydınlatılmalıdır. Acil durum aydınlatması da ayrıca olmalıdır.

 

Üretimini gerçekleştirdiği yeni model asansör ve kabinleriyle sektöre hızlı ve emin adımlarla giriş yaparak kısa sürede kendi markasını yaratmayı başarmış ve sektördeki yerini almıştır.
Şirket; kalite, teknoloji, estetik ve yeniliği emeğiyle birleştirerek kendine özgü kabin çeşitlerini ortaya çıkarmayı hedef edinmiştir.
asansör, sektöre getirdiği yenilikleri daha ileri seviyelere ulaştırmak ve siz değerli müşterilerimize daha ileri seviyede hizmet vermek için başlattığı yolculuğunu asansör sektörünün her aşamasına yaymayı kendine amaç edinmiştir. Bu kapsamda TSEK kalite belgesi ile kalite anlayışını desteklemektedir.
asansör, sektörün yükselen değeri olmaya ve oluşabilecek her türlü talebine zamanında ve en uygun şekilde çözüm üretmeye devam edecektir.

 

Müşteri ihtiyaçları doğrultusunda kaliteyi artırarak müşterilerine gereken hizmeti sunmak başlıca hedefdir. İleri teknoloji ürünleri ile desteklenen istikrarlı üretim yaklaşımı ile müşterilerine değer sunmayı hizmet edinmiştir.

TÜKETİCİ KÖŞESİ; Eyüp Asansör Şirketleri olarak biz
Asansörler insanlarin bina içinde düsey tasimaciliginda kullanilmak üzere, rahat ve uygun hizmet vermek amaciyla yerlestirilirler. Dört veya daha fazla katli binalarda tek, alti kattan fazla olan binalarda iki veya daha fazla kabinli asansörlerin kullanilmasi tavsiye edilir. II. Dünya Savasi’ndan sonra orta ve yüksek binalarin sayisindaki hizli artis asansör endüstrisinin gelismesine ve degismesine neden olmustur. Son otuz yilda otomatik kapilar ve daha iyi kontrol sistemleri gelistirilmistir. Trafik analizi ve tasariminda da gelismeler kaydedilmistir.
Asansör sisteminin kontrolü, düsük ve yüksek olmak üzere iki seviyeye ayirmak mümkündür. Ilki tek baçina kabinleri hareket ettirmeye, durdurmaya, kapilan açip kapamaya kumanda etmekle ilgilidir. Birden fazla kabin bulunan sistemlerde koordinasyonu saglamak için yüksek seviyeli kontrol kullanilir ve asansör tasarimcilari tarafindan tanimlanan mantik kurallarina göre çalismaktadir. Bu kurallarin tümüne “asansör kontrol algoritmasi” denir [1,2].
1857 yilinda ilk insan asansörü tesis edilmesine ragmen, 1900′ lü yillarin baslangicinda asansör sistemlerinin yüksek seviyeli kontrolü önem kazanmistir. Binalarin ve özellikle yüksek bina yapiminin anmasiyla, artan “bina nüfusuna” cevap vermek ve yüksek tasima kapasitesi saglamak için birden fazla kabine ihtiyaç dogdu. Asansör kontrol algoritmasi, en uygun yolla asansörün kabin ve kat çagrilarina yanit vermesini saglar. Bunun sonucunda elde edilenler;
1. Binalardaki her kata hizmet temin etmek,
2. Insanlarin bir kattan digerine gidis süresini azaltmak,
3. Insanlarin hizmet için karta bekleme süresini azaltmak,
4. Belli bir sürede mümkün oldugunca fazla kisiye hizmet vermek,
Insanlarin katlarda bulunmasi ve asansörlerden hizmet talep etmelerinin ve talep zamanin da tesadüfi olmasi nedeniyle yukarida sayilanlarin elde edilmesinde problemlerle karsilasilir. Sonuç olarak kontrol algoritmasinin insanlarin taleplerindeki degismeyi takip etmesi gerekir.
ASANSÖR KONTROLÜ
2.EYÜP  ASANSÖR SISTEMI
2.1. Asansörün Tanimi
Asansörler, yük ve insanlari, kilavuz raylar arasinda hareketli kabin veya platformlari ile düsey dogrultuda tasimaya yarayan mekanik tesislerdir. Asansörler kat farki olan yerler arasinda çabuk, kolay, rahat, güvenli olarak tasimayi gerçeklestirirler.
Kullanildiklari Yerler:
Her türlü konut, fabrika, is, santral, degirmen, hastane, okul, tiyatro binalari, devlet daireleri, kuleler, depolar, tren ve metro istasyonlari, bakim tamir atölyeleri, otoparklar, yolcu, savas ve uçak gemileri, füze rampalari, insaat yerleri, maden kuyulari, aydinlatma direkleri gibi çok yaygin ve degisiktir.
2.2. Asansörlerin Siniflandirilmasi
2.2.1. Insan Asansörleri
Esas itibariyle insan nakli için öngörülmüs asansörlerdir. Kabinleri kapilari itinali bir sekilde düzenlenmis ve donatilmistir. Bu asansörler, yolcuyu hiç rahatsiz etmeyecek sekilde hareket etme özelligine sahiptirler. Bir bölümü tekerlekli sandalye ve sedye ile hasta tasiyabilecek kabin formunda olmak üzere özürlü – hasta asansörleri adim alir. Kumanda düzenleri dügmeli kumanda düzenleridir.
2.2.2. Yük Asansörleri
Esas itibariyle yük tasimak için öngörülmüs olmakla beraber insan nakli içinde kullanilirlar. Kabin büyüklügü, hizi ve tasima kapasitesi öngörülen yüke göre boyutlandirilmistir. Donanim ve konstriksiyonu basit tutulmustur. Sürekli büyük yüklerle yüklendiklerinden çalisma emniyeti ve güvenirliligine büyük özen göstermek gerekir. Kumanda düzenleri son yillarda zemin kata ya da her kata göndermeli – dügmeli kumanda düzeni olmustur.
2.2.3. Monsarjlar (Monte-Charge)
Dosya, paket, yemek gibi küçük yüklerin naklinde kullanilir. Tasima kapasiteleri 300 kg (genelde 100 kg yapilir), hizlan ise 1.5 m/s (genelde 1 m/s yapilir) ile sinirlandirilmistir. Kumanda sistemi çagirma veya göndermeye cevap verebilecek sekilde dügmeli kumanda sistemi olarak düzenlenmistir.
2.3. Asansörlerin Kumanda Sistemleri
2.3.1. Dügmeli Kumanda Sistemleri
Dügmeli kumanda, asansörün her isteyen tarafindan kullanilabilmesini saglar.
a) Çagirmali Kumanda Sistemi:
Çagirmali kumanda sisteminde katlardan çagirma dügmesine veya kabin içinden kat dügmelerinden birine basmak kabinin gelmesini veya istenilen kata ulasmasini saglar. Kabin hareket ederken çagirma ve kat kumanda dügmelerinin etkisi yoktur. Çagirma dügmeleri ancak her hareketin sonunda ve kat kapisi kapandiktan birkaç saniye sonra etkili olurlar. Böylece kapi açma veya gitmek istedigi kat dügmesine basma zamani birakilir. Katlarda yer alan mesgul isaret lambasi ile bekleyen diger yolculara asansörün yeni bir çagirma kumandasinin yerine getirilemeyecegi bildirilmis olur. Çagirmali kumanda sistemi, trafik yogunlugu fazla olmayan binalarda kullanilabilir. Belirli katlar arasinda trafîk fazla ise, diger katlarda bulunan ve asansörü kullanmak isteyen yolcular adi geçen belirli katlar arasindaki trafik normal hale gelinceye kadar beklemek zorunda kalirlar.
b) Toplamali Kumanda Sistemi:
Asansörlerden ekonomik bir sekilde yararlanmak, kabinin bos hareketlerini önleyerek daha çok insanin istegini yerine getirmek ancak toplamali kumanda sistemi ile mümkündür. Toplamali kumanda diye ister katlardan, isterse kabin içinden bildirilen istekleri sürekli bir sekilde alan ve bunlari toplayan dügmeli kumandaya denir. Bu kumanda sistemi verilen kumandalari kabinin hareket yönündeki kat sirasina göre yerine getirir ve hareket yönünü, o yönde yerine getirilecek bütün kumandalari bitirdikten sonra degistirir. Toplamali kumanda da asansörün gereksiz bos hareketleri önlenir, daha çok yolcunun istegi yerine getirilir. Enerji tasarrufu ve daha az asinmadan dolayi isletme masraflari azalir.
2.4. Asansör Tahrik Düzenleri
Bir asansör tesisi genel olarak kumanda tahrik sistemi ve kapi düzenlerinden olusur. Tahrik elemani genel olarak üç fazli asenkron motordur. Motor hizini tahrik kasnagina uydurmak için araya disli düzeni konulur. Motor hizim tahrik kasnagina uydurmak için araya disli düzeni konulur.
Asansörde iyi bir isletme olmasi için yolculari rahatsiz etmeyecek sekilde hizlanip yavaslamasi, tam kat hizasinda durmasi ve en kisa sürede maksimum insani tasimasi zaman kaybina sebep olmamasi gerekir.

 

Eyüp Asansör ŞirketleriSalih
00

Leave a Reply

Bu internet sayfası Asansör Firması üyesidir. Avantajlı Asansör malzemesi Satışı İçin asansormalzemesi.com  Adresi üzerinden güvenle Alış veriş yapın

Bu Web Sayfa Tasarım Tarafından Yapılmıştır.