Asansör Şirketleri Firmaları

Firmamız Bahçelievler Asansör Şirketleri kendi sektöründemüşteri memnuniyetine temellendirilmiş kurumsal çizgisinden ödün vermeden, en son teknoloji bilgilerini ve ürünlerini kullanarak hizmet sunmaktadır. Kalite hedeflerinden taviz vermeyen firmamızın, konusuyla ilgili bütün kalite belgeleri CE, ISO 9001:2000 ve TSE-HYB-13015 belgeleri TSE tarafından belgelendirilme aşamasındadır. Firmamızın tüm birimlerinde, üretim ve montajlama aşamaları deneyimli yetkili mühendisler tarafından denetlenerek uygulanmaktadır.

Bahçelievler Asansör Şirketleri olarak monte ettiği ve diğer bakımını üstlendiği asansörlerin servis hizmetlerini de başarı ile devam ettirmektedir. Firmamız bünyesinde, tüm binalarda, ihtiyaca göre kurulacak olan 50 kg’ dan 2,000 kg’ a kadar kapasiteli, 0,20 m/sn’ den 1,6 m/sn hıza kadar; insan, yük, hidrolik, panoramik, monşarj, sedye asansörü TSE ve asansör yönetmeliği 95/16/AT direktifi şartlarına uygun olarak imalatı ve montajı yapılmaktadır.

Bahçelievler Asansör Şirketleri müşterisinin istediği koşullarda, mevzuata uygun, her türlü insan, yük, hasta, servis asansörleri ve hidrolik asansörleri kurar. Proje aşamasından, montaj, testler ve ruhsat aşamasına kadar deneyimli kadrosuyla en iyi hizmeti verir. Yeni bir asansörü EN 81/1-2-3 standardına göre üretmekte ve CE işaretini iliştirmekteyiz.

Bir sistemdeki teknik elemanların yapısının olması gerektiği durumun, korunması,yeniden kazandırılması ve mevcut durumun belirlenip, değerlendirilmesi için gerekli önlemler topluluğu olarak bakım tarif edilir.Asansör tesisleri, insan hayatı ve mal güvenliği bakımından diğer makine sistemlerinden daha yüksek emniyet ve güvenilirliğe sahip olmalıdır.Uygulanacak planlı ve sistematik bir bakım yöntemiyle asansörden beklenen kesintisiz ve güvenilir çalışma süresi uzatılıp, tamire ihtiyaç azaltılabilir.

Teknolojisi ne olursa olsun asansörlere, zaman içinde yitirdikleri veya hiç sahip olamadıkları bir takım fonksiyonların kazandırılması, asansör güvenliğinin, konforunun ve verimliliğinin artırılması, veya estetik görünümünün iyileştirilmesi için modernizasyon gerekebilmektedir. Bu doğrultuda öncelikle firmamızın uzman mühendisleri tarafından hazırlanacak tespit raporu ile kullanıcılar bilgilendirilmekte ve sonrasında modernizasyon gerçekleştirilmektedir.

Asansörün Avan Ve Tatbikat projeleri, Elektrik-Elektronik ve Makina Mühendisleri tarafından tespit edilen esaslara uygun olarak müştereken hazırlanır. Projelerin hazırlanmasında Türk Standartları esas alınacaktır Asansör Avan Projelerin Önemi;Bina özelliği ve tipine uygun, gerekleri karşılayacak asansörlerin seçimi,Uygun kuyu yapılarının boyutlandırılması ve asansörlerde olası sorunların en aza indirilmesi, En uygun maliyetli seçimlerin yapılması, Kolon hattı hesapları sonrası güvenli tesisatların oluşturulması ve Sistem tasarımı ile bina özelliğinin örtüşerek hizmet kalitesinin yükselmesidir.

BAKIM HİZMETİ ve TEKNİK SERVİS HİZMETİ

Bir sistemdeki teknik elemanların yapısının olması gerektiği durumun, korunması,yeniden kazandırılması ve mevcut durumun belirlenip, değerlendirilmesi için gerekli önlemler topluluğu olarak bakım tarif edilir.Asansör tesisleri, insan hayatı ve mal güvenliği bakımından diğer makina sistemlerinden daha yüksek emniyet ve güvenilirliğe sahip olmalıdır. Uygulanacak planlı ve sistematik bir bakım yöntemiyle asansörden beklenen kesintisiz ve güvenilir çalışma süresi uzatılıp, tamire ihtiyaç azaltılabilir.
Bakım, genel olarak sadece hasar oluştuğu zaman alınan tedbirler topluluğu olmayıp, donanımın performansını, güvenirliliğini, düzenli ve verimli, arızayı önleyecek şekilde emniyetli çalıştırarak en üst düzeyde tutmak ve işletme kayıplarını en aza indirmektir. İnsan hayatı ve mal güvenliği açısından asansör tesisleri diğer makina sistemlerinden daha yüksek emniyet ve güvenirlilik seviyelerine sahip olmalıdır. Herhangi bir nedenle asansörler devre dışı kaldıkları zaman, tamir edilmek, ayarlanmak veya değiştirilmek zorundadır.
Asansörlere uygulanan bakımın amacı, donanımın performansını, güvenirliliğini sağlamaktır. Ayrıca tesisi düzenli ve verimli, arızayı önleyecek düzeyde emniyetli olarak çalıştırılacak en üst düzeyde tutmak ve işletme kayıplarını en aza indirmek de bakımın amaçlarındandır. Bunun için uygulanması gereken bakım yöntemleri şunlardır;
1) Koruyucu ve Planlı Bakım:Donanım ve elemanların çalışmalarını yeterli ve uygun bir şekilde sürdürülmesi için düzenlenen bakım.
2)Arızadan Kaynaklanan Bakım:Donanım ve elemanların yeniden eski çalışma koşullarına dönmesini sağlayan bakım.
3) Değiştirme:Donanım ve elemanlar aşındığında veya daha fazla güvenli ve uygun çalışma kabiliyetini yitirdiğinde uygulanan bakım.
4) Dinamik Bakım:Donanımın uzaktan izlenme ve bilgilerin bilgisayar tarafından sürekli değerlendirildiği bakım .
Kullanılan makina ve donanımların kalitesi çok çeşitlilik gösteren ve değişik güvenirlilik seviyelerine sahip olan asansörler, tüm sistemle ve tek tek elemanlarla belirlenir. Asansörler herhangi bir nedenle devreden çıktıklarında tamir edilmek, ayarlanmak veya değiştirilmek zorundadır. Bununla birlikte “Koruyucu Bakım” sonunda, tamire olan ihtiyaç bir dereceye kadar azaltılabilir. Asansör tesisi için güvenirliliği arttırmak için uygulanması gereken faktörler şunlardır:
·Koruyucu bakım,
·Doğru ve tam bir bakım,
·Problem yaratan elemanların yerine daha güvenilir elemanları kullanma,
·Rapor edilen tesisin tasarımcı tarafından gerekli değişikliklerin yapılması.
Bu faktörlerden koruyucu bakım asansör tesisinin emniyetli ve güvenilir çalışması için en önemli yeri tutar.

1. Asansör Tesislerinin Muayenesi
Kritik parçaların muayenesi, tesisin güvenirliliğinin artmasıyla doğrudan ilgilidir. Muayene, parçaların değiştirilmesi ve ileride olası arızların giderilmesini sağlar ve normal olarak bütün bakım programları süresince uygulanır. EN 2168 Standardında da belirtilen muayeneler asansör tesisine uygulanmalıdır.
Gözle ve elle yapılan muayenelerin önemlileri şunlardır:
· Halatlarda kopuk tellerin var olup, olmadığının kontrolü ve aşınıp aşınmadığına bakılmalıdır.
· Tahrik kasnağı yivinde aşınma kontrol edilmelidir.
· Ray pabuçları kontrol edilmelidir.
· Asansör kablosunun dış muhafazasında çatlak olup olmadığının kontrolü yapılmalıdır.
·Makine grubunda dişli ve yataklarda aşınma olup olmadığı kontrol edilmelidir.
·Yaylı ve hidrolik tamponların çalışıp, çalışmadığı kontrol edilip, ayarlanmalıdır.
·Somun ve cıvataların gevşeyip gevşemediğine bakılmalıdır.
·Kat ayarlarının verilen sınırlarda olup olmadığına bakılmalıdır.
·Kabin kat ayaları ve durak kapı açılmaları kontrol edilmelidir.
·Frenleme elemanlarından birinin görev yapmaması ile diğer elemanların kabini durdurmadığı fren konstüksiyonlarında mekanik frenler kontrol edilmelidir.
Muayene genellikle yakın gelecekte hangi elemanların tamir veya bakıma ihtiyaç duyacağını ölçmek için düzenli periyotlarda yapılır. Bu gibi muayeneler asansörün geçici hizmet dışı kalması gibi kısa süreli zararlara yol açabilir. Ancak diğer taraftan bu muayeneler, arıza esnasındaki zaman kayıplarının toplamının kabul edilebilir düzeylere indirir. Asansör kullanıcıları ve bakım elamanları, işçilik ve malzeme tutarları yüksek olduğundan koruyucu bakım tutarlarını minimum düzeyde tutmaya çalışmalıdır.

Asansörlerin Yıllık Kontrolü
Hazırlanan yönetmelik ile periyodik bakım haricinde, yapının bağlı bulunduğu Belediyeler veya Belediye hudutları dışındaki yapılar için Valiliklerce yılda en az bir kez her asansörün kontrolünün yapılması zorunlu kılınmıştır. Bu hususla ilgili olarak kadrosunda yeterli teknik eleman bulunmayan Belediye veya Valilikler yıllık kontrol için asansörün bakımını yapan firmaya veya dışarıdan bir elektrik ve/veya makina mühendisine yaptırmaları belirtilmiştir.
Asansörün emniyet ve işletme yönünden standartlara uygun şekilde çalıştığını, tesisin işletilmesine engel bulunmadığını belirten ve sorumluluğunu taşıyan bir rapor verilmelidir. Bu raporun tazmin ettirilmesinin takibinden asansörün bulunduğu bina yöneticisi ve bakımı yapan firma müştereken sorumludur. Hazırlanan rapor 3 nüsha olacak, Belediyede veya Valilikte, bakımcı firmada ve kullanıcıda bulunacaktır.
Asansörlere uygulanan koruyucu bakım, periyodik muayene işlemleriyle asansörlerin sürekli çalışabilirliğini üst düzeyde tutulmasını ve güvenirlilik seviyesinin korunmasını sağlamaktadır. Asansör tesislerinin bakımında Asansör Yönetmeliğinde belirtilen nitelikte bakım personeli yer almalı ve her asansör tesis için düzenli bir bakım defteri ile bakım raporları tanzim edilmelidir. Asansörlerin güvenilirliğinin sürekli olması ancak periyodik olarak yapılacak koruyucu bakım ile sağlanabilir.

3. MODERNİZASYON
Teknolojisi ne olursa olsun asansörlere, zaman içinde yitirdikleri veya hiç sahip olmadıkları bir takım fonksiyonların kazandırılması, asansör güvenliğinin, konforunun ve verimliliğinin artırılması, veya estetik görünümünün iyileştirilmesi için modernizasyon gerekebilmektedir.
Bu doğrultuda öncelikle Firmamızın uzman mühendisleri tarafından hazırlanacak tespit raporu ile kullanıcılar bilgilendirilmekte ve sonrasında modernizasyon gerçekleştirilmektedir.
Asansörün mekanik ekipmanları zamanla yıpranır ve eskir. Zaman içerisinde yıpranmış ve tehlike arz eden asansörler hem görsel açıdan rahatsız edici hem de güvenlik açısından tehlikeli olabilir.

ASANSÖR MODERNİZASYONUNDAN NELER BEKLENİR ?
EMNİYET
Önce Emniyetiniz
Modernizasyon asansörünüze sadece estetik ve yenilik getirmekle kalmaz yeni güvenlik standartlarıyla Olası tehlikelerin önüne geçilerek yeni asansör direktiflerine uyumluluk sağlanır.

ESTETİK
Asansörünüzün Görünümü
Binanızın en önemli temsilcisi olan asansörünüz, binanız ve kişisel tercihlerinizle ilgili çok şey anlatır. En son kural ve direktiflere göre yapılmış şık bir kabin dizaynı ile çağrı düğmeleri ve gösterge panellerine kadar bütün aksesuar çeşitleri Bahçelievler Asansör Şirketleri tasarımında bütünleştirilerek kullanıcılara sunulmaktadır.

PERFORMANS
Asansörünüzün Performansı
performans artırımları kullandığınız mevcut ünite ve ekipmanları mühendislerimiz tarafından incelenerek kullanıcıların istekleri doğrultusunda amaca uygun olarak yapılabilir.

 

ASANSÖR ÇEŞİTLERİ:ASANSÖR ÇEŞİTLERİ:
Asansörlerin kullanım amaçlarına ve hızlarına göre kendi aralarında sınıflandırılmaları mümkündür. Kullanım amaçlarına göre farklı imalat gösteren asansörler, hızlarına göre de farklı güvenlik sistemlerine ihtiyaç duyarlar. Kontrol sistemlerine ve motor tahrik sistemlerine göre de sınıflandırma yapmak mümkündür.
Asansör tasarımında kabin, makina motor seçimi, mekanik tasarım, hız ve güvenlik sistemleri kullanma amacına göre yapılır. Bu yüzden tasarımın başında asansörün kullanma amacının belirlenmesi gerekir. Her asansör çeşiti kendi içinde ayrı standartlara sahiptir.

ÜRÜNLERİMİZ İnsan Asansörleri: Şahıs asansörleri, binaların projelendirilmesi aşamasında yapılan trafik hesaplarına ve avan projelerine uygun olarak imal edilip, yerlerine monte edilir. >>> Yük Asansörleri: Esas olarak yüklerin, genellikle şahıslar refakatinde taşınması için tasarımlanmış asansörlerdir. Yük asansörü, genellikle insan refakatinde yük taşınması için ön görülen asansördür. >>> Araç Asansörleri:Genellikle otoparklarda, otomotiv firmalarında, araç servislerinde kullanılmaktadır. Bu tip asansörler en az 2,5 ton taşırlar fakat max. >>>
Sedye Asansörleri: Sedye Asansörlerinde 1600 kg, 2000 kg ve 2500 kg ‘a kadar taşıma kapasitesine ve 0-0,40 m/s ‘den 3 m/s ye kadar hıza sahip olan III. Sınıf hasta asansörleri tam otomatik veya yarı otomatik olarak tercih edilebilir.>>> Monşarj Asansörleri: Servis asansörleri, boyutları ve yapım şekli itibarıyla insanların giremeyeceği bir kabini olan sabit asansör tesisleridir. >>> Özürlü Asansörleri: Bir koltuk asansörünün kurulumu sayesinde bedensel nedenlerden ötürü artık merdiven çıkamadığınızdan taşınmak zorunda kalmazsınız. >>> Panoramik Asansörler:Panaromik asansörler elektrik tahrikli, hidrolik tahrikli ve VVVF kademesiz hız üniteli olarak çeşitlendirilebilir. >>> Hidrolik Asansörler: Seyir mesafesinin çok olmadığı orta yükseklikte binalarda hidrolik çözümlerimiz ile hem konforlu bir seyir yaşayabilir hem de işletme maliyeti açısından oldukça önemli bir tasarruf sağlayabilirsiniz. >>>Makine Dairesiz Asansörler: Makina dairesiz asansörler özellikle daha yoğun yolcu trafiği olan ve daha yüksek ticari binalarda tasarımcılar, inşaatçılar ve bina sahipleri için önemli avantajlar sağlar. >>>

Bunlar da hoşunuza gidebilir

Bir yanıt yazın

Hemen Ara
WhatsApp