Kırklareli Kofçaz Asansör Şirketleri
ASANSÖR olarak binanıza uygun modernizasyon çözümleri sunuyoruz.
DEVREYE ALMA: Devreye Alma asansörün konforunu bire bir etkileyen işlemleri içerir.
Asansörün montajı yapıldıktan sonra, devreye alma ekiplerimiz tarafından asansörler kullanıcıya tesliminden önce hassas ayarlar yapılır.Ve bunun yanı sıra uzman Mühendis kadromuz tarafından yapılan son kontrolle beraber son aşamaya geçilir. Yapılan bu son kontrol sonucunda görülen eksiklikler belirlenir.Yapılması gereken ek işlemler montaj ekibine bildirilir ve düzeltilmesi sağlanır. SERVİS VE BAKIM : TSE hizmet veri yeterlilik belgesine sahip olan firmamız satış sonrası bakım ve arıza hizmeti vermektedir. Asansörlere ;ilgili yönetmelik ve şartnamelere uygun olarak sağlıklı ve emniyetli bir şekilde serviste kalabilmesi için gerekli ehliyet ve formasyona sahip firmamızda sigortalı olarak çalışan personel tarafından yapılacak “periyodik bakım ve arıza giderme” işlemlerini kapsar. Asansörler kullanım esnasında çeşitli etkenlere maruz kalmaktadırlar.Kullanıma dayalı malzeme aşınması gibi olağan sebeplerin yanı sıra kullanıcı hatalarından ileri gelen arızalar oluşabilir.Yada yetersiz bakımdan kaynaklanabilen arızalar nedeniyle de hizmet veremez duruma gelir ve buna bağlı olarak büyük çapta tadilatlar büyük masraflar gerektirebilir. Mevcut asansör yönetmeliğinde de belirtildiği gibi asansörlerde sürekli periyodik bakım yapılması zorunludur. Bakım hizmetini yüklenen firmanın “TSE hizmet yeterlilik belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu maksatla asansörlerin zamanla aşınan parça ve düzenekleri devamlı olarak periyodik bakımlar neticesinde tespit edilerek, gerekli parçaların değiştirilmesi sağlanmaktadır. Konusunda uzman ve yıllardır bu mesleği icra eden 5 kişilik Bakım & Arıza ekibimizle hizmet vermekteyiz.
Sınıf-1 Asansörleri: İnsan taşımak amacıyla tasarımlanmış asansörlerdir.
Sınıf-2 Asansörleri: Esas olarak insan taşımak için tasarımlanan ancak gerektiğinde yükde taşınabilen asansörlerdir.
Sınıf-3 Asansörleri: Hastaneler ve bakım evleri dahil, sağlık, bakım amaçları için tasarımlanmış asansörlerdir.
Sınıf-4 Asansörleri: Esas olarak yüklerin genellikle şahıslar refakatinde taşınması için tasarımlanmış asansörlerdir.
Sınıf-5 Asansörleri: Boyutları ve şekli itibarıyla insanların giremeyeceği bir kabini olan küçük yüklerin taşınması için tasarlanmış asansörlerdir.
Sınıf-6 Asansörleri: Yoğun trafiği olan binalar için tasarımlanmış, 2.5 m/sn ve üstü hızlarda hareket eden asansörlerdir.
MAKİNA VE MAKARA DAİRELERİ (TS 10922 EN 81-1):
6-2 GİRİŞLER6.2.1 – Makina veya makara dairelerinin içine kadar olan geçiş yolları şu şekilde olmalıdır;a) Bir veya daha fazla,sabit olarak tesis edilmiş aydınlatma armatürleriyle yeterli şekilde aydınlatılmalıdır.b) Özel hacimlerden geçmeye gerek kalmadan,herzaman rahat ve güvenilir bir şekilde kullanılabilmelidir.
6.3.2 -BoyutlarÖzellikle çalışma alanları üstünde en az 2 m serbest yükseklik olmalı
6.3.3 – Giriş Kapıları ve Döşeme Kapakları6.3.3.1 Giriş kapıları en az 0,6 m genişlikte ve 1,8 m yükseklikte olmalı ve makina dairesinin içine doğru açılmalıdır.6.3.3.2 Makina dairesine giriş amacıyla döşemede yapılan kapaklarien az 0,8 m x 0,8 m’ lik bir serbest geçiş alanısağlamalı ve kapak ağırlığını dengeleyen bir tertibata sahip olmalıdır.6.3.3.3 Giriş kapıları ve döşeme kapakları anahtarlı kilitlerle donatılmalıdır.Bu kilitler makina dairesi içinden anahtarsız açılabilmelidir.
KUYU ALT BOŞLUĞU :